top of page

היסטוריה של הסקי יבש

כבר בשנות השבעים של המאה הקודמת האנגלים אוהבי הסקי אבל נטולי הרים חשבו על הרעיון התחילו להתנסות בו. חברת Snowflex האנגלית פתחה את המשטחים הראשונים לסקי יבש (artificial ski slope).

 כבר מההתחלה החומר לא היה מספיק חלק לגלוש ללא הרטבה מתמדת בעזרת ממטרות קטנות הבנויות בתוך השטיח. השטיח שלהם בנוי כקוצי פלסטיק סביב חורים של כ-8 ס"מ. הבעיה שבזמן נפילה, לפעמים הבוהן נכנסת לחור כזה ונשברת. מאוחר יותר הקטינו את החורים על מנת למנוע בעיה זו.

עד היום החומר של Snowflex דורש הרטבה מתמדת, דבר שכנראה לא כל כך מפריע לאנגלים שרגילים לחיות בגשם. עשרות פארקים כאלו נבנו ופועלים עד היום באנגליה, סקוטלנד וב-ווילס.

 

קצת אחרי שנת 2000 חבורה של גולשים מקצועיים איטלקים, החליטו לשפר ולפתח חומר טוב יותר שלא רק שלא ידרוש הרטבה מתמדת, אלה גם יעניק תמיכה צדדית (side grip) טובה יותר, הדרושה לגולש בזמן נעיצת ה"קנטים" של המגלש. השיפור הזה למעשה מעניק הרגשה 100% כמו של מדרון שלג מהודק הנפוץ ברוב אתרי הסקי הגדולים. לאחר שנים של תכנון, בסיוע במהנדסי פלסטיקה, ניסוי ותעייה, הגיעו לחומר המושלם,  שהם קוראים לו "solid lubricant"   או "סיכה מוצקה". החומר החלק  מעניק לגולש תחושה של גלישה על שלג אמתי, ללא צורך בהרטבה.

השטיחים האיטלקיים הפכו להצלחה גדולה מאוד, מאות אתרי סקי בעולם אימצו את הטכנולוגיה לבניית פארקים הפועלים כל השנה או להוספת סקי קיץ לאתרי סקי קיימים.

קיימים היום מעל ל500- אתרי סקי יבש בעולם, כולל ארצות חמות ונטולות שלג כמו ישראל.

 

במה הפארק הזה שונה מסקי גלבוע?                                      י

  • משטח הגלישה שלנו בטכנולוגיה חדישה שאיננו דורש הרטבה. בטח אתא זוכר את הבוץ הירוק בגלבוע (מים ודשא) שנדבק למכנסיים ולציוד. אצלנו הסקי יבש.

  • אצלנו מותר לבוא עם הציוד שלך, כך שאתא לא חייב לשכור ציוד.

  • האתר 1/2 שעה נסיעה מת"א או ירושלים, כך שאפשר לבוא לשעה-שעתיים לפני או אחרי יום עבודה.

  • מבטיח שנהיה נחמדים יותר, כי אנחנו אוהבים יותר סקי מכסף!                                                                                           י 

    אין תשובה לשאלה שלך? תשאל אותנו כאן

bottom of page